По предложение на Районната прокуратура във Варна състав на Варненския районен съд освободи от наказателна отговорност 36-годишната Ст.П. от Бургас, като й наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева, съобщиха от Прокуратурата.

В следобедните часове на 12 май 2017 г. обвиняемата, която работи като лекар в МБАЛ – Бургас, била забелязана от полицейски екип в района на ул. „Пробуда“ във Варна. Пребиваването на лекарката във Варна било по повод участието й в професионален курс. Появата на униформените служители притеснило 36-годишната жена, тъй като в ръката си държала наркотични вещества, разфасовани в три пакетчета. Обвиняемата обяснила, че е закупила от неустановено лице хероин с тегло 1 грам.

Образувано било бързо производство по член 354а, ал. 5, във връзка с ал. 3 от НК. Назначената по делото съдебнопсихиатрична експертиза показала, че лекарката страда от синдром на зависимост към хероина.

Като смекчаващи отговорността обстоятелства в постановлението на Районната прокуратура във Варна, с което е направено предложение за освобождаването на лекарката от наказателна отговорност и налагане на административно наказание, са посочени чистото й съдебно минало, направеното самопризнание и изразеното съжаление. Отегчаващите отговорността й обстоятелства са професията й и заеманата от нея длъжност в лечебно заведение.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

seven + ten =