Фенове на сериала „Златната ябълка“, целящ да съхрани и популяризира българския фолклор, ще бъдат нарисувани в стила на анимацията, а част от подкрепилите проекта ще имат дори реплики и сцени с главните герои.

„Опитваме се да направим хората, които ни подкрепят, максимално съпричастни с творческия процес. Освен да рисуваме герои, вдъхновени от нашите фенове, ще споделяме тайни от кухнята на студио „Змей“ в месечни видео блогове, достъпни за всеки, който подкрепи кампанията.

Искаме да демонстрираме отделните етапи, през които преминава една анимационна продукция – от идеята, през сценарий, скици, визуални разработки, сториборд, анимация, музика, монтаж“, споделя арт директорът и инициатор на проекта Димитър Петров.

„Златната ябълка“ е анимационен сериал, вдъхновен от български митове и легенди и обогатен с различни фолклорни мотиви. Действието се развива в митологичен свят, който е изцяло базиран на българското народно творчество, а историите носят духа и поуките от любимите ни легенди и народни приказки.

avtora.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

two × 5 =