Правилният детокс за тялото е детокс и за кожата, която е най-големият му. Тоест, започва с това, което ядем и пием. Когато започнете да пиете повече вода, да ядете по-здравословно и да избягвате захарта, веднага ще забележите промяната, от която се нуждаете. А именно по-чиста кожа със сияен и избистрен тен. След като се погрижите за здравето й отвътре, вече може да започнете да третирате и външните проблеми.

Дерматологът д-р Мона Гохара съветва как точно трябва да се случи този детокс, за да избавим лицето си от токсините и външните замърсявания, които често са причина за запушени пори, поява на акне и по-сериозни проблеми.

Обърнете се отново към водата

“Ако в тялото ни има нещо, което не би трябвало да е там, пиенето на повече вода буквално ще го “отмие”,” казва тя. Детоксът на тялото и кожата започва винаги с увеличаването на приема на вода. Препоръчителният прием е поне 8 чаши на ден, което е доста за повечето хора, а да не говорим, че често просто забравяме да пием вода, тъй като сме погълнати от работа. За тази цел се снабдете със стъклена бутилка, която се побира в ръчната ви чанта и може да държите на бюрото, за да е пред погледа ви през цялото време и никога да не оставате без вода в себе си. Ако по принцип пиете много вода и организмът ви е свикнал, добавете още две чаши към дневния си прием.

Използвайте сол

Солта и особено ваните със сол и използването й като ексфолиант е прекрасен начин за външен детокс на кожата. Минералите в нея буквално извличат токсините от отварят порите, подготвяйки я за третиране с подхранващи продукти. Междувременно, използването на скрабове със сол подобрява циркулацията и стимулира регенерацията на клетките. Фините частици, съчетани с хидратиращи съставки като авокадо и кокос например правят тези ексфолианти подходящи за ежеседмично използване.

missbloom.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

2 × 2 =