Шведският гражданин Ралф Георг Сундберг е съгласен да обзпечи пострадалата камериерка, която той ритна в х-л „Марвел“ в Сл. бряг. Това разкри по време на гледане на мярката му адвокат Петя Чернаева, негов защитник. Сумата за обезпечение обаче трябвало да определи съдът.

Пред състав на БОС, под председателството на съдия Събчо Събев, шведът поиска да бъде пуснат под парична гаранция. Той заяви, че няма да напусне страната и ще изчака делото. Разполагал с 30 хил.лв., с които можел да покрие разходите си, докато пребивава у нас. Освен това брат му също щял да му помогне финансово.

„Искам да се извиня на всички. Чувствам се много засрамен. Аз не съм лош човек, дори съм добър“, увери в зала шведът. Адвокат Чернаева допълни, че той се разкайва силно за случката. След ареста е оказал пълно съдействие на полицията. Адвокатът поиска Ралф да бъде пуснат под парична гаранция.

Държавното обвинение, в лицето на прокурор Красимира Кателиева /снимката горе/, поиска мярката да бъде потвърдена. Мотивите са, че има опасност той да извърши друго престъпление или да се укрие. „Жертвата му трябва да е щастлива, че се е разминала само с това нараняване“, посочи още тя.

Съдът прие мотивите на обвинението и го остави в ареста.

снимки: BurgasNews

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

1 + 20 =