„Човек, докато е жив, греши. Знам, че вдигнах кръвното на много българи“, призна шефът на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в оставка Благой Рагин по повод коментара му за ритнатата от шведски турист камериерка на „Слънчев бряг“.

Преди дни пред Bulgaria ON AIR той заяви, че не бива да шумим много по случая, за да не ядосваме „чувствителните” скандинавски туристи. „Шведските туристи са много чувствителни. Преди години имаше един случай – беше убит един барман. И те се обидиха, и направиха бойкот. Няколко години не идваха по нашето Черноморие“, заяви Рагин.

Коментарите му взривиха обществото и заваляха гневни коментари, както и призиви да се оттегли от поста. Към тях се присъедини и официалната позиция на Министерството на туризма, в която се посочва, че то се разграничава от такива изказвания.

Благой Рагин за пореден път се извини за казаното и поясни, че разсъждавал като „бизнесмен“, защото бил обременен. „Ако кажете, качвам се на третия етаж и падам жертва. В петък и това ми мина през акъла. Аз съм си изживял живота, няма смисъл да стоя тук и да ме плюят на 70 години“, категоричен бе той пред Нова тв.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви