Горска кобра

Екзотичната експозиция „Влечугите, тайнствени и непознати“ще бъде открита днес в зала „Христо Фотев“ на КЦ „Морско казино“. Организатор на терариумната изложба е „Херпетолоджика“. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с някои от малко известните и непопулярни видове змии, от различни райони на света.

Със сигурност огромен интерес ще предизвика Горската кобра, малко познат вид, който ужасява жителите на африканските горски райони; Пясъчните отровници, известни още като ефи и отговорни за най-високия процент смъртност сред пострадалите; Азиатски ямкоглави змии,слабо известни и причиняващи сериозни поражения; Гюрза, змията с най-скъпата отрова; Ивичеста гърмяща змия, гресивно и нападателно животно, намерило място на първия флаг на Американските военноморски сили; Каскавела,най-смъртоносната гърмяща змия; Тексаска гърмяща змия, албинос – единственият по рода си екземпляр на Балканите; Черноврат варан, миролюбив и спокоен, но криещ потенциала на огромните си братовчеди от Комодо.

В експозицията има и от най-отровните змии по нашите географски ширини – пепелянки.

За всички любители на студенокръвните, организаторите са подготвили интересна опция – снимка за спомен с различни видове смоци и бои, които не са отровни и са безопасни за човека.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви