13 са вече задържаните при операцията на ГДБОП в сградата на Държавната автомобилна инспекция – София (ДАИ). Това са основно хора, провеждащи практическите изпити на курсистите.

Източници от МВР обясниха, че за задържаните по случая има сериозни съмнения, че са участвали в корупционни схеми и в продажба на шофьорски книжки, предаде БНР. Разследването на случая е започнало преди време, когато е получен сигнал за корупционната схема.

Акцията в ДАИ е била подготвяна в продължение на половин година, съобщи министърът на транспорта Ивайло Московски пред журналисти в Министерски съвет. Той не изключи възможността за кадрови промени в агенцията.

Още в следобедните часове на вчерашния ден антимафиоти започнаха да претърсват кабинети в сградата на автомобилната инспекция в София. В първите часове на операцията бяха задържани осем души, но в последствие броят им се е увеличил. Към момента не е ясно колко от задържаните ще останат в ареста и на колко ще бъдат повдигнати обвинения. Сградата на Агенцията е запечатана. Служителите на ГДБОП са иззели вчера следобед компютри и документи.

Заради операцията на ГДБОП днес и утре практически изпити по кормуване няма да има, обясниха запознати. Най-вероятно те ще бъдат пренасочени за уикенда, когато се обмисля вариант те да се провеждат от изпитващи от провинцията.

в.Труд

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

twenty + 17 =