Шведският гражданин, който нападна камериерка в хотел „Марвел“ в Слънчев бряг, остава за постоянно в ареста. „Бях пиян, не си спомням абсолютно нищо. Срам ме е“, обяви на влизане в съдебната палата в Несебър задържаният Ралф Георг Сумберг. Въпреки разкаянието съдът уважи искането на прокуратурата и му наложи най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. От подсъдимата скамейка чужденецът заяви, че предпочел България заради слънцето, което щяло да му помогне в лечението на кожно заболяване, което го мъчи от години. Защитата му обяви, че нямал намерение да се укрива или да напусне страната, въпреки че има билет за връщане в Швеция на 10 юни. „Той искрено съжалява за това, което се е случило. Не си спомня нищо. Обяви, че е готов да плати обезщетение на пострадалата служителка в хотела“, заяви служебният защитник на шведа, съобщи Дарик.

Още след нападението шведът беше задържан, но скоро след това – пуснат. След като случаят стана обществено достояние, полицията отново го арестува.

53-годишният Ралф Георг Сумберг пристига в Слънчев бряг заедно с брат си, който също се държал агресивно. Шведът е със средно образование. Работел във фабрика за млечни продукти като общ работник. Пред разследващите говорил объркано, твърдял, че не помни нищо от инцидента. Шведът дори не помнел, че е срещнал камериерката. На няколко пъти казал пред полицаите и прокурорите, че съжалява за стореното.

Междувременно председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин подаде оставка.

Решението му идва след вълната от критики по негов адрес в социалните медии. Той предизвика общественото мнение след изказване в ефира на NOVA относно скандала с ритнатата камериерка. Рагин изрази опасения, че шведските туристи биха могли да се обидят заради скандала. Коментарите на Рагин по случая взривиха общественото мнение. Социалните мрежи реагираха с гняв, но и с хумор на това изказване и заклеймиха Рагин като родоотстъпник. За извинение и оставка на Рагин призова и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви