На 12 и 13 юни морската година Бургас, пред Еспозиционен център“Флора“, ще се състои XV Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. В надпреварата участие ще вземат 112 деца от цялата страна, разпределени в 28 отбора от 4 участника.

Традиционно състезанието ще се проведе в две части – теоретичен изпит и практически игри. И тази година теоретичният тест ще включва въпроси от сферата на природните бедствия, авариите, катастрофите, индивидуалните и колективни средства за защита, правилата за поведение при пожар, оказване на първа медицинска помощ и Единния европейски номер за спешни повиквания 112.

Практическите игри ще се проведат на 13 юни от 09,00 часа в морската година град Бургас пред Еспозиционен център“Флора“/. Учениците ще демонстрират своите умения и бързина за действия при земетресение, наводнение и химически аварии.

Националното ученическо състезание се организира от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” и Министерството на образованието и науката, в партньорство с община Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви