Районният съд в Несебър ще решава за мярката за неотклонение на шведския турист, който ритна брутално и преднамерено камериерка в главата. Днес магистратите ще преценят дали Ралф Георг Сумберг да остане за постоянно в ареста.

Медицинската експертиза на камериерката ще даде яснота по кой член от Наказателния кодекс ще бъде повдигнато обвинение на туриста. Според юриститезаконът предвижда лишаване от свобода между 3 и 6 години.

Вчера пострадалата Диана даде показания пред следствието, но отказа да говори пред журналисти. Задържането на агресивния турист дойде чак след появата на кадрите в социалните мрежи.

Припомняме, че вчера председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин заяви, че помолил шведска фирма да даде пари изританата в главата от шведски турист камериерка в Слънчев бряг. „На 19 юни пристига най-голямата шведска фирма да награди пет хотела за лоялност и заслуги за бизнеса, който са реализирали през 2016 г. Те искат да работят с нас. Помолих шведите да поканят пострадалата българката, да й се извинят, да се даде някаква сума, но не като подкуп, а като жест към нея, защото тя не е виновна. Просто е станала жертва на този вандализъм“, каза Рагин.

По-рано той призова да не се говори много за инцидента, тъй като туроператорите, които работят с Швеция се притесняват да не изгубят клиентите си. Всички тези нетови изказвания с основание предизвикаха недоволство не само в социалните мрежи.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви