Физическата болка вече отшумя, но не и психическата, заяви ритнатата от шведски турист камериерка Деяна Петкова, цитирана от „24 часа“. „Онзи швед беше голям, охранен, изрита ме като като футболна топка. Паднах, загубила съм съзнание, не помня нищо. Колеги са ме намерили и са ме сложили на един фотьойл. Към 23.30 ч. ме откараха с линейка в бургаската болница”, спомня си пострадалата жена.

“На мен той не е дошъл да се извини. Не очаквам нищо добро от него”, каза битата камериерка. Тя обмисля да заведе паричен иск срещу шведа. “Вероятно искът ще е символичен, но като знак на протест, че не може чужденци да се държат така с нас”, казва Деяна Петкова. Тя е с висше икономическо образование, но от няколко години не работи по специалността си.

Хваща се на сезонна работа в Слънчев бряг за втора година. С нея в Слънчев бряг работи и по-малката й дъщеря, а голямата живее във Виена.

53-годишният Ралф Георг Сумберг пристига в Слънчев бряг заедно с брат си, който също се държал агресивно. Шведът е със средно образование. Работел във фабрика за млечни продукти като общ работник. Пред разследващите говорил объркано, твърдял, че не помни нищо от инцидента. Шведът дори не помнел, че е срещнал камериерката. На няколко пъти казал пред полицаите и прокурорите, че съжалява за стореното.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви