Скандинавските туристи, които са по-горди, могат да решат да бойкотират страната ни заради задържането на сънародника им, изритал камериерка в главата. Такива притеснения изрази председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин в ефира на NOVA след скандалния инцидент в Слънчев бряг.

По думите на Рагин професията може да бъде рискова и никой не може да гарантира, че това няма да се случи пак, защото такива инциденти има в цял свят. „Клиентите са 17 вида, с които работниците трябва да се съобразяват“, заяви Рагин, без да конкретизира видовете.

Той посочи основните правила, по които трябва да се работи по хотелите: „С клиент не се спори, клиентът винаги е прав, винаги трябва да сме с усмивка.“

Браншовият представител е на мнение, че влизането на България в еврозоната ще се превърне във финансова спирачка пред неплатежоспособните туристи. „Проблемът може да се реши с цени в евро и заплати в евро, за да не сме посещавани от най-ниско ниво туристи. За целта трябва да осигурим и на нашите сънародници условия, за да не емигрират и работят в чужбина“, заяви Рагин. Според него след влизане в еврозоната, заплата от 1000 лева у нас ще стане 800 евро.

Хотелиерът допълни, че от бранша очакват рекордна посещаемост тази година и че по негово мнение туризмът у нас върви по пътя на испанските курорти. Рагин обаче има опасения, че скандинавските туристи са по-горди и могат да бойкотират страната ни. Той припомни случай от преди години, при който турист от Северна Европа беше убит при сбиване в бар на Черноморието, което спряло потока на хора от тези страни.

„Тази година 250 милиона евро идват от скандинавските страни само от пакетите“, обясни Рагин притесненията си. Хотелиерът уточни, че това не оправдава действията на шведския турист и той трябва да бъде наказан по българските закони.

в.Сега

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви