Близо 140 деца станаха част от новата арт вълна в детските градини в Бургас. За краткото време, в които работилницата развива дейност на територията на град Бургас успяха да постигнат възхитителни резултати – разкриха се работилници в четири детски градини, голям брой деца поискаха да се развият като арт творци и част от тях взеха участие в изложби и базари.

Работилниците в четирите детски градини – „Надежда”, „Делфин”, „Чайка” и „Златна рибка” успешно проведоха своето първоначално арт обучение и резултатите са повече от добри.

Обратната връзка от родителите е отлична и децата са готови за първите си изложби и участия.

Международно признание за иновативност в процеса на работа и методиката на преподаване получи екипа на проекта. Учебната програмата, по която се подготвят децата е съобразена с възможностите на малките творци и изготвена от арт специалист и педагог, не на последно място е интегрирана стъпаловидна система на трудност. Точно тази работилница е единствената, която успешно прилага арт терапевтичните методи за работа с деца, които дават отлични резултати при деца с асоциално и агресивно поведение, стеснителност и затруднено себеизразяване.

Работилницата ще стартира отново дейност в началото на месец септември с обновена учебна програма и много новости за децата от бургаските детски градини и училища.

През летните месеци екипът на Работилницата няма да скучае, а се предвижда интензивна рекламна кампания в региона, целяща популяризиране на дейността.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви