Италианска медия съобщи името и на третия нападател от Лондон, информират британски медии.Вестник „Кориере дела Сера“ пише, че третият нападател е роденият в Мароко Юсеф Загба /на снимката без брада/, който е бил спрян от властите в Болоня при опит да лети до Турция и после до Сирия през 2016 г.

Италианският вестник отбелязва, че разузнаването на Италия е уведомило британските си колеги за движението на нападателя.

Бащата на Загба е мароканец, а майка му е италианка, която все още живее в Болоня, пише вестникът.

Източник от италианското разузнаване потвърди пред Ройтерс информацията на вестника.

Загба е роден в мароканския град Фес през 1995 г.

Според разпространяваната информация родителите на Загба са живеели в Мароко, но после са се развели. Майка му се установила в Болоня. През март 2016 г., според вестника, Загба е бил обвинен от италианските власти в международен тероризъм, но по-късно обвиненията са свалени. Той е разглеждан като „риск“, допълва изданието.

„Кориере дела Сера“ отбелязва още, че Загба е бил само с раница и еднопосочен билет до Истанбул преди да бъде спрян и задържан на летището. На мобилния му телефон са открити религиозни снимки, но нищо конкретно.

По-рано днес стана ясно, че Бут е бил известен на полицията и на МИ-5. Родният му дом в Пакистан е бил претърсен от властите. Убиецът е работил на метростанция до парламента и е имал достъп до тунелите под законодателния орган.

нюз.бг

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

three × five =