Извършителите на терористичните атентати в Лондон са Рашид Редван и 27-годишният Хурам Бат, съобщи Скотланд Ярд. Хурам Бут е известен на полицията. Британски гражданин е, роден в Пакистан. Вторият нападател не е бил известен на полицията. Той е с мароканско-либийски произход. Все още се установява самоличността на третия нападател.

Според британските медии Бут е работил като продавач в заведения за бързо хранене. Бил е наблюдаван от полицията заради крайните си възгледи. В документалния филм „Джихадиста съсед” на „Канал 4” Бут е бил заснет през 2016 г. с черен флаг с надписи на арабски в лондонски парк. Ислямистките му идеи дори са довели до изгонването му от местната джамия. Той е бил разследван за подготовка на атентат през 2015 г., но полицията не е открила доказателства.

Третият нападател е носил ирландска лична карта. Според ирландския държавен телевизионен оператор RTE властите смятат, че той е от марокански произход, но е живял в Дъблин.

В резултат на терористичните нападения в британската столица загинаха 7 души. Хоспитализирани са 48 души, 36 от тях остават в болниците. Пострадали са и четирима полицаи. Сред ранените има и един български гражданин, неговото състояние е стабилно.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

ten − 9 =