Австро-германската комедийна драма от 2016 г. „Тони Ердман“ от Марен Аде е първият акцент в афиша на Дни на австрийската култура и изкуство в Бургас, която започва днес. Филмът дебютира на кинофестивала в Кан през 2016 г., а впоследствие е обявен от много критици и списания за кино като най-добрият филм за годината.

Филмът печели и наградата на Европейския парламент – Лукс, както и 5 награди от 29-ти европейски филмови награди – за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добър сценарий, най-добър актьор и най-добра актриса. Получава и номинация за Оскар в категорията за най-добър чуждоезичен филм за 2017 г.

Началото на прожекцията е в 18:30 часа днес в Експо център „Флора“.  Бургаската публика ще има удоволствието на 7 юни /сряда/ да се наслади на театралната постановка „Смъртни грехове“ от 18:30 в Кукления театър. Това е продукция на театър “Наш свят“. Участват: Албена Ставрева, Петко Каменов, Маргарита Хлебарова и Ива Панева. Основни теми в спектакълът от Феликс Митерер са проблема за идентичността на човека и неговата национална принадлежност в условията на световна глобализация.

На 9 юни /петък/, посветен на австрийската култура и изкуство, в Експо център „Флора“ от 18:30 часа ще бъде представен Интеграл на изкуствата. Преплитане на музика, поезия, лирика и изобразително изкуство, представящи различни епохи и стилове ще заплени своите почитатели. С музикално оформление ще бъде представена и поезията на австрийската поетеса Катя Кремзер, с участието на Благовеста Рядкова, Мария Цветкова и Райна Дамяни.

Възпитаниците на ГПНЕ „Гьоте“ ще представят авторската си постановка „Мъката на избора“ на 12 юни /понеделник/ от 18:30 в КЦ „Морско казино“, зала Петя Дубарова. Темата на представлението е свободата. Право, задължение, чувство или възможност е тя?!

Финалът в програмата ще е концертът „Вълшебни места – омайваща музика“ на Ансамбъл „Виенски челисти 5+1“ на остров Света Анастасия на 15 юни (четвъртък) от 19:30 часа. В него участие ще вземат Герхард Кауфман /дългогодишен виончелист от Виенската филхармония/, Флориан Егнер, Франц Ортнер, Милан Каранович, Себастиан Бру и Йоана Захрин.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

six + 20 =