Британският премиер Тереза Мей обяви, че „е време да кажем стига“, след като тя осъди терористичната атака срещу „невинни и невъоръжени цивилни“, при която снощи бяха убити седем души и 48 бяха ранени в британската столица Лондон, съобщават британските медии.

Мей подчерта, че стратегията на Великобритания за борба с тероризма ще бъде преразгледана. Повечето политически партии прекратиха предизборната си кампания заради нападението, като само Партията за независимост на Великобритания не го стори. Лидерът ѝ Пол Нътол изтъкна, че няма да последва останалите партии, тъй като това било точно това, което „екстремистите биха искали да направим“.

Тереза Мей допълни, че предизборната кампания ще бъде възобновена в понеделник и че парламентарните избори ще бъдат проведени в четвъртък (8 юни), както е планирано, въпреки призивите от много места за отлагането им.

„Като знак на уважение двете политически партии прекратиха предизборната кампания в днешния ден, но на насилието никога не може да бъде позволено да наруши демократичния процес, така че кампанията ще бъде възобновена с пълна сила утре и парламентарните избори ще бъдат проведени, както е планирано, в четвъртък“, изтъкна Тереза Мей в обръщение пред офиса си на „Даунинг стрийт“ 10, което беше излъчено по британските телевизии.

Британският премиер преди това ръководи заседание на правителствената комисия за извънредни ситуации „Кобра“ заради снощното нападение.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

nineteen − 18 =