Туристическия сезон в Созопол бе официално открит в амфитеатър „Аполония”. По традиция стартът се даде с Международен Франкофонски Фестивал „Солей“, който за седма поредна година превръща Созопол в сцена на френската култура и изкуство.

Церемонията по откриването на сезона включи и връчване на престижните отличия на Замъка „Влюбен във вятъра”, Равадиново- Първа награда и Златен приз за Качество на Туристическите услуги от China outbound tourism research institute.

Награда бе връчена и на Красимира Германова, председател на Общински съвет- Созопол. Тя бе отличена за принос в развитието на Международен Франкофонски Фестивал „Солей“. „За мен е огромна чест да получа тази награда. Това е и отговорност. Фестивалът продължава е творение, което създава много красота“, сподели тя.

„За мен е удоволствие отново да съм тук. Този фестивал се превръща във все по-забележителното събитие. Благодарни сме на Община Созопол за развитието на културата“, каза нейно превъзходителство Сузан Музи, посланик на Република Ливан в България, която също получи награда за принос към фестивала.

Откриването на сезона продължи с концерт с участието на Вера Шандел, Ангел Заберски, Емил Таслев, Стоян Янкулов и Камен Воденичаров. Преди официалния старт на туристическия сезон и началото на Седмия Международен Франкофонски Фестивал „Солей „, бяха открити открити и четири изложби.

Снимки: gramofona.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви