Продължава почистването на морски плаж „Слънчев бряг-север”, като се премахват бетонови фундаменти. Тези обекти пречат на плажуващите посетители. Освен това, те са пречка и за нормалното извършване на санитарно-хигиенните дейности на ивицата. Това стана ясно по време на проверката, извършена от министъра на туризма Николина Ангелкова днес.

„Летният сезон вече започна, но съм сигурна, че всички ще проявим търпение. Новият наемател на „Слънчев бряг-север” полага максимум усилия морският плаж да бъде гостоприемен, чист и туристите да се чувстват наистина добре”. Това каза Николина Ангелкова. Тя съобщи, че премахнатите незаконно поставени обекти на този плаж вече надхвърлят 1 600 кв. м.

Припомняме, че морският плаж бе предаден на новия наемател едва на 5 май 2017 г., поради ненавременно предприети действия. „Въпреки кратките срокове, в които наемателят започна да събаря и да демонтира незаконни заведения и други преместваеми обекти, плажът вече е подготвен за посетители”, посочи още министър Ангелкова.

През този летен сезон цените на плажните принадлежности на „Слънчев бряг-север” са с 2.00 лв. по-ниски.  Цените са: 8.00 лв. за чадър и 8.00 лв. за шезлонг.

Дейностите по разчистването ще продължат до 5-ти юни и ще бъдат възобновени след края на туристическия сезон, за да не се създава неудобство на почиващите в курорта. След края на лятото новият наемател ще премахне и последното незаконно заведение, наследено от предишния концесионер. Припомняме, че съгласно одобрените схеми, допустимата площ за разполагане на обекти по плажа е 4600 кв.м., а извън тях са били надстроени още 8000 кв.м. Преди старта на акцията по събарянето фирмата наемател преброи общи 300 заведения и павилиони, работещи извън закона.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

12 − six =