Официалното откриване на туристическия сезон в Созопол ще бъде тази вечер от 20.30 ч. на амфитеатър „Аполония”. Официални гости на откриването на сезона ще бъдат министърът на туризма Николина Ангелкова, дипломати от посолствата на Китай, Ливан, Белгия, Мароко, Белгия, Грузия и Румъния.

По традиция стартът на сезона дава Международен Франкофонски Фестивал ,, Солей ’’, който за седма поредна година превръща Созопол в сцена на френската култура и изкуство.

Церемонията по откриването на сезона ще включи и връчване на престижните отличия на Замъка „Влюбен във вятъра”, Равадиново- Първа награда и Златен приз за Качество на Туристическите услуги от China outbound tourism research institute.

Откриването на сезона ще продължи с концерт от Седмия Международен Франкофонски Фестивал ,,Солей ’’ с участието на Вера Шандел, Ангел Заберски, Емил Таслев, Стоян Янкулов и Камен Воденичаров.

Преди официалния старт на туристическия сезон и откриването на Седмия Международен Франкофонски Фестивал ,, Солей ’’, същия ден ще бъдат открити четири изложби.

От 15.30 ч. в Художествената галерия ще бъде открита изложбата „Конекция – Свързване“ на съвременни македонски художници. От 16.00 ч. в Художествената галерия ще бъде открита изложбата „Охридски филиграни“. Автор и куратор: Миряна Николоска.

От 17.30 ч. в Център за изкуства, месни занаяти и традиции, град Созопол ще бъде открита изложбата,,България и Швейцария – заедно в историята“ и ще бъдат представени книгите ,,България и Швейцария – заедно в историята’’ и ,,Швейцария – демокрация на бъдещето’’,чийто автор е проф.д-р Венелин Цачевски.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

two × one =