„Тая работа я направих заради детето“, каза пред съдия Марков 43-год. Мехмед Ереджеп Юсеин, който уби с нож 46 -год. Реджеп от с. Снягово. В нощта срещу 25-ти май в къщата на Реджеп стана кървава драма, при която той беше убит. Жена му Айше, бивша дъпруга на Мехмед, беше жестоко пребита. Днес съдът гледа мярката му, но го остави в ареста. Грози го присъда между 15 и 20 год. , доживотен затвор или доживотен без право на замяна. До момента той е съден за друго тежко умишлено престъпление и за умишлено престъпление.

След убийството и опита за убийство Мехмед се укриваше в гората. На 31. май беше заловен. Днес в съда стана ясно, че е направил пълни самопризнания, които се потвърждават от свидетелски показания.

По време на гледане на мярката Мехмед се държа толкова хладнокръвно, все е едно е разрязал лист хартия с нож. На обяснението му за „тая работа“ съдията му направи забележка, че всъщност става дума за убийство. Мехмед обаче продължи спокойно към съдията: „Нямаше да го заколя, разбираш ли? Исках само да го осакатя, ама оня ми скочи. Не знам к,во стана“. На въпрос на съдията защо е пребил жена си отговорът беше в същия стил: „Жената я бих щот вика. А тя не трябва да вика, да не се събудят децата“. Жената пострада също сериозно, след като Мехмед й нанесе удари по главата с арматурно желязо.

Говорейки бързо, едва разбираемо от съдията, мъжът обясни, че предпочел да се скрие в гората, защото „като се покажех, хората щяха да си кажат: той е убиец“. Докато се криел, искал да се обади по телефона, но го изгубил в гората. Иначе е бил с пълно бойно снаряжение – купил вила, нож, фенерче. С ножа всъщност той заклал бившия си приятел Реджеп, вилата по всяка вероятност е като резервен вариант. С фенерчето си светел през нощта по улиците в селото, за да се придвижва незабелязано.

Мехмед поиска по-лека мярка – домашен арест. Мотивите му бяха: „Таковата ПО да ми е леко. Моите деца к,во ши праят?“, сети се внезапно той.

Припомняме, че убитият Реджеп е шофьор на училищен автобус. С него в село Снягово живееше Айше – бременна в осмия месец. В къщата на Реджеп са и двете деца на жената от брака й с Мехмед.

Мехмед се върнал от гурбет в Англия, където бил дюнерджия. „Английски не знам, ама разбирам като ми поискат какво да им дам. От две години почти съм в едно село Касъл Кери. И пилешко имахме, и агнешко имахме“, обясни днес Мехмед какво е работил. Ходил в Англия за по няколко месеца и се връщал. Преди това бил дървар, работил в мина и в строителството. Макар да има развод с Айше, той не могъл да понесе раздялата. След поредно завръщане от гурбет, влязъл посред нощ в дома им под предлог, че иска да види децата и забил нож в Реджеп.

След жестокото убийство Мехмед се укриваше в гората над родното си село Рудина. Огладнял и слязъл до селото за хляб. Хората го разпознали и се обадили в полицията.

снимки: BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви