Баскетболният „Реал” спечели последната фаза от надпреварата в Мадрид, а в състава на победителите и носител на трофея е бургаският талант Константин Костадинов. В решаващия двубой от финалната четворка срещу домакините от HM Torrelodones нашето момче отбеляза 22 точки и записа 13 борби. Така 14-годишният българин беше в основата за спечелването на срещата със 79:63, което донесе златните отличия и купата за неговия тим в зоната за 2017 г.

„Реал” спечели всички срещи, като победи Montakit Fuenlabrada с 86:53 и Movistar Estudiantes със 104:68. В класирането след „Реал” останаха HM Torrelodones, Montakit Fuenlabrada и Movistar Estudiantes, който завърши четвърти.

Константин Костадинов и неговите съотборници бяха наградени от президента на Баскетболната федерация Мадрид – Мартин Сано.

След триумфа в Мадрид, пред Константин Костадинов и „Реал” предстои участие на финалите в испанското първенство, където „белия балет” ще преследва златото. Финалите са от 11 до 17 юни в Камбадос и Виланова де Ароуса.
Константин Костадинов беше привлечен миналата година в „Реал” от баскетболен клуб „Делфин”, чийто юноша е бургаският талант.

Снимка: fbm.es

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви