????????????????????????????????????

Най-новият и модерен образователен център по програмиране отвори врати в Бургас днес. 250 младежи започнаха първия безплатен курс по „Programming Basics“, в който ще усвояват начални умения по програмиране, необходими за всички технологични специалности. Разкриването на постоянен обучителен център по програмиране и софтуерно инженерство в Бургас стана възможно след личната покана на кмета Димитър Николов и подписания меморандум за сътрудничество с ръководството на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и „СофтУни“.

Курсът ще се провежда всяка събота от 10.00 до 14.00 часа, а негов лектор е Валентин Русалийски. Той включва писане на програмен код на начално ниво (basic coding skills), работа със среда за разработка (IDE), използване на променливи и данни, оператори и изрази, работа с конзолата (четене на входни данни и печатане на резултати), използване на условни конструкции (if, if-else, switch-case) и цикли (for, while, do-while, for-each). Обучението завършва с практически изпит по програмиране, който е приемен в програмата по софтуерно инженерство на „СофтУни“.

Следващата стъпка ще бъде разкриване на начален курс по програмиране за деца – „SoftKids“, който ще се провежда в сградата на Бизнес инкубатор Бургас. Българският проект „Софтуерен университет“ е превъплъщение на идеята за иновативен и модерен образователен център, който създава истински професионалисти в света на програмирането.

1 КОМЕНТАР

  1. Попреувеличихте с бройката. Бях там. Като за първи път не съм особено впечатлен. Сравнявам го с университетското си образование.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви