Добра фискална дисциплина и спазване на данъчното и осигурителното законодателство в дните около 24 май и по време на самите абитуриентски балове, са показали организаторите на тържествата, хотелиери и ресторантьори по Южното Черноморие, както и в областите Ямбол и Сливен, това са основните изводи от извършените повече от 40 проверки от екипи на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите.

Само в три ресторанта в Бургас проверяващите са открили големи разлики в касовите наличности, за което ще бъдат съставени актове. В най-големия черноморски курорт Слънчев бряг нарушения не са били засечени.

От приходното ведомство в морския град поясниха, че резултатът е очакван, тъй като организаторите на празничните прояви знаят, че НАП Бургас всяка година проследява отчетността и реализирането на приходите по цялата верига – от капарирането, през същинското разплащане, предлаганите туристическите пакети и сключените договори.

Дисциплиниращият ефект на този вид контрол показва добри резултати, в сравнение с предходни години оборотите скачаха в пъти при проверките, сега определено е налице тенденция към спазване на законодателството, коментираха още от териториалната структура на Агенцията.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви