С пълна сила тече изграждането на пясъчния град за тазгодишното юбилейно издание, съобщиха от общината. Тази година фестивалът ще обединява най-доброто и интересното през годините. Темата му е „Пясъчни приказки“, които ще „върнат“ посетителите в съкровенното им детство, където времето е спряло и всичко е весело и безгрижно.

21 талантливи скулптори от цял свят, в това число 11 български творци ще бъдат „виновниците“ за неповторимата приказна атмосфера, която ще завладее Морската градина това лято. За по-атрактивната визия на фигурите се залага на повече креативност и разчупено виждане на даден сюжет, за да може крайният образ да бъде достатъчно внушителен и интересен за публиката.

Приказният град ще отвори врати в началото на юли и при хубаво време ще очаква своите гости до края на септември. Мястото е същото – парк „Езеро“ до Конната база, а цените са без промяна – 1.50 лв. за пенсионери и ученици, 2.50 лв. групов билет, 3.50 лв. нормален билет и безплатен вход за деца до 7 год. и лица с увреждания.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

seven − 1 =