Кирил Розалиев Нойков, който успя да се „справи“ с 4-ма служители на болница „Бургасмед“ поиска да излезе от ареста. Съдът не уважи искането му и определи постоянна мярка „задържане под стража“. Още в началото на гледане на мярката му служебният му адвокат Дарина Маджарова заяви, че информацията в медиите не съответствала на истината. Това се отразило зле на психиката на нейния клиент. По тази причина тя поиска заседанието да е закрито. Самият Кирил явно не разбра какво се иска от него и започна да изказва съжаления за побоя над лекари и охрана на 24-ти май. Запитан от съдията дали е съгласен с адвоката, той отговори с „Да“, защото: „Не искам да ме гледа цяла България“. След като искането беше отхвърлено, изненадващо Кирил онемя. Той отказа да каже трите си имена. Тогава неговият адвокат Дарина Маджарова поиска 10-минутна почивка. Тя оправда поведението му с това, че Кирил психически е разстроен и не може да дава обяснения. Явно взетата почивка се оказа верен ход. След нея Кирил беше неудържим в обясненията си.

В залата той няколко пъти заяви, че никога не е употребявал капка алкохол и наркотици. Нещо повече, никога не е и посягал на хора. „Не мога да си обясня защо така се случи. Изведнъж всичко се срина. Алкохол не съм близвал. Наркотици не съм взимал. Искам нормално да си изкарам живота. Затворът ни прави по-злобни. Наистина много съжалявам“, повтаряше той. Дори сам се опита да си обясни отношението на другите към него с това, че е бил в затвора и „явно с нас, рецидивистите, така става. Това, че имам татуировка на лявата ръка не значи, че съм лош човек“, извади „силен аргумент“ в своя защита обвиняемият. Искайки по-лека мярка, той обрисува тежкото си положение с това, че психически не се чувства добре. „Лежал съм в психиатрия. Имам проблеми с психиката. Не съм такъв, не съм искал да правя това“, продължаваше да убеждава Кирил в съда.

На влизане в залата обаче той направи друго признание пред камерите: „Направих го, защото не си вършат работата както трябва“.

Прокурор Радостина Ганева поиска 22-год. мъж да остане постоянно в ареста. Освен доказателствата, че той се саморазправил с лекарите и охраната, тя приложи справка от затвора в София. От нея става ясно, че през 2014-2016 г. Кирил е лежал там с присъда за грабеж. Сегашното престъпление е извършено в условията на опасен рецидив, то е тежко умишлено, от общ характер. За него се предвижда затвор от 1 до 6 години. Освен това Кирил е лице с висока обществена опасност, няма и адрес в Бургас. Хазяинът му от „М.рудник“ е поискал Кирил да се изнесе от квартирата и не е дал съгласието си да получава призовки за него на адреса си. Така се оказва, че Кирил трябва да се върне в кв. „Красно село“ в София, където е постоянният му адрес.

От свая страна адвокат Маджарова поиска по-лека мярка. Тя заяви, че охраната на болницата е нанесла побой над Кирил и той има белези на гърба и ръцете, определяйки това като „жестока саморазправа“. Причината за изгонването му от квартирата не било поведението му, а медийният интерес към делото. Случаят, според нея, бил инцидент, а не престъпно деяние и системно поведение. Адвокатът поиска експертиза за психическото състояние на мъжа. Тя подчерта, че при задържането той не е проявил съпротива. След излизането от затвора Кирил нямал никакви противообществени прояви. Маджарова наблегна и на това, че Кирил е израснал в дом за сираци и сам се грижи за прехраната си. Намерил си е работа в Бургас във фирма за почистване и от 2 седмици е в града. Маджарова подчерта, че в болницата е приет по спешност заради вродено сърдечно заболяване. Ако остане в ареста няма как да се лекува.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви