Двама са вече задържаните гранични полицаи при снощната специализирана акция на МВР и ДАНС във връзка с канал за нелегални мигранти. Това съобщи пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Той уточни, че не може да навлиза в детайли, защото операцията в столицата продължава.

Първоначалната информация беше за един задържан граничен полицай от летище „София“, замесен в каналджийство. Вторият също е от гранична полиция и също е работил на летището.

Двама са каналджиите и двама са тези, които е трябвало да бъдат прехвърлени, намерена е и голяма сума пари, правят се в момента обиски, добави Радев.

Той подчерта, че операцията се ръководи от специализираната прокуратура, включени са експерти от ДАНС, СДВР и от вътрешния отдел на МВР. Радев не посочи каква е намерената сума, само уточни, че е голяма. Не каза и от колко месеца се работи по случая. Уточни обаче, че операцията е по сигнал, каквато е и практиката.

Всички, които са замесени, отдавна се следят, надявам се да бъдат намерени, ако не са тук – екстрадирани, и ще понесат отговорност съгласно закона, подчерта министърът.

Валентин Радев не каза и колко време се е работило по канала и от колко време той работи.

БТА

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

9 + 17 =