Народните представители от ГЕРБ-Бургас ще подарят книга със стихове на Петя Дубарова на всички техни колеги от 44-то Народно събрание. Инициативата вече стартира. Председателят на парламента Димитър Главчев я получи от водача на листата на ГЕРБ в Бургас Ивелина Василева.

Шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов – от областния лидер Димитър Бойчев и от зам.-председателя на Комисията по култура и медии Диана Саватева. Ася Пеева подари луксозното издание на председателя на Комисията по образование Милена Дамянова. Галя Василева заложи на лице от младежката структура – Евгения Ангелова.

Зам.-председателят на Комисията по бюджет и финанси Диана Йорданова подари стиховете на зам.-председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

До края на месеца книгата, заедно със специално послание, ще получат всички народни представители.

Тази година се навършват 55 години от рождението на Петя Дубарова, а Националният литературен конкурс на нейно име за 20-ти път излъчи своите победители.

„Конкурсът е много престижен и популярен в цялата страна, но се надяваме чрез нашата инициатива още таланти да научат за него“, коментира Диана Саватева.

Всеки депутат сам ще прецени дали да запази книгата в личната си библиотека или да я предостави на избрана от него културна институция в избирателния му район.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 × 1 =