116 души са ранените, потърсили лекарска помощ след атентата в английския град Манчестър в понеделник, пише „Гардиън“. Националната здравна служба на Великобритания (NHS) обнови информацията, след като по-рано съобщи за 59 пострадали при атаката пред „Манчестър арена“.

Всички 116 са получили лечение в болница след нападението. От тях 75 са хоспитализирани в 8 различни болници в района на Манчестър. 23-ма са в реанимация. Най-много са приети в Манчестърската кралска болница – 19 души, от които петима са в критично състояние.

Установена е самоличността на 21 жертви от загиналите 22-ма. Най-младата жертва е на 8 г., а най-възрастната – 51 г.

Междувременно стана ясно, че Манчестър юнайтед и Манчестър сити обещаха да дарят 1 милион лири за жертвите на атаката. Парите ще бъдат внесени в спешния фонд „Ние обичаме Манчестър“.

В същото време началникът на полицията в Манчестър Йън Хопкинс заяви, че разследването върви бързо. Той поясни, че операцията в „Хюлм“ „не е необходимо“ да е свързана с атаката. Хопкинс потвърди, че 8 души остават в ареста. Една жена е освободена. Арестите са важни. Акциите доведоха до разкриване на неща, които са важни за разследването, продължи той.

По думите му разпространението на снимки от мястото на нападението още повече стресира семействата на загиналите.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви