Районна прокуратура – Бургас задържа до 72 часа Кирил Н. (22 г. от гр. София). Той е обвинен за това, че на 24.05.2017 г. след 02.00 часа, в гр. Бургас, к-с „Меден рудник“, МБАЛ „Бургасмед“ ЕООД, в условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Мъжът нанесъл удари с юмруци и крака на Георги К., д-р Александър С., Мирослав Ф., Петър И., избутал д-р Симеон П., обърнал болнично легло, крещял: „Ще ви набия!“, „Ще ви убия! Ще ви намеря, знам къде живеете!“ , „Какви сте вие? Ще ви убия, пак ще се върна! Знаете ли кой съм аз?“, „Майка ви да ……, помияр, боклук, нещастник!“, „Ще ви убия! Махнете се от тук, какво като съм пиян? Да не мислите, че не мога да ви набия?“ /престъпление по чл.325, ал.5, вр.ал.1, вр.чл. 29, ал.1, б.„а“ и б. „б“ от НК, уточнява пресцентърът/.

Предстои Районна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо Кирил Н.

Припомняме, че Кирил е приет за спешно лечение във видимо нетрезво състояние, съмнение за гърч и предполагаема употреба на наркотични средства. Това съобщиха вчера от болницата.

Мъжът е буйствал и е бил агресивен като при опита за оказване на спешна помощ от страна на медицинския екип от отделението на МБАЛ „Бургасмед“ той напада лекаря дежурен на смяна, лекаря извикан от отделение по Анестезиология и интензивно лечение за консултация, както и друг член от персонала на болницата, опитващ се да помогне. В помощ на медицинския екип се намесва и придружител на друг пациент, приет в Спешно отделение.

Лекарят от реанимация е ударен с юмрук в корема и е повален на земята, другият член от персонала е в тежко състояние, но без опасност за живота. Той е приет за лечение в болницата  със счупен нос, което ще наложи последваща операция, съмнение за фрактура на левия крак, тежки хематоми по цялото лице.

На мястото веднага е извикана полиция, а буйстващият пациент е задържан от органите на реда.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

4 × 1 =