Химнът на българската просвета и култура „Върви, народе възродени“ отново огласи центъра на Бургас. В шествието за 24 май днес се включиха представителни блокове на 38 училища с 5 373 ученици и 27 детски градини с 1 315 деца. Букви с големина 1.20 на 0.80 метра бяха понесени като възхвала на делото на Кирил и Методий и техните ученици.

Шествието стартира 10:30 часа от площад „Тройката“, за да стигне до Културен център „Морско казино“. Пред погледите на хиляди бургазлии всяко от училищата допринесе с нещо от себе си за празничния ден. Кметът Димитър Николов поведе множеството, а до него бяха председателят на ОбС Костантин Луков, общински съветници, зам.-кметове и политици.

Децата изпълняваха различни музикални произведения, посветени на 24 май. Много от тях скандираха и: Слава, слава, слава на Кирил и Методий. Други гордо викаха имената на своите училища. Някои от най-малките бяха облечени като букви, а почти всички развяваха и българските трибагреници.

По повод провеждането на празнично шествие и абитуриентските балове, в празничния ден 24 май се въведе временна организация на движението по централните улици в Бургас.

В часовете от 16.00 ч. до 20.00 при основните сборни пунктове на абитуриентите – пл. „Тройката“, бул. „Демокрация“, ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ и местата около учебните заведения, се очакват затруднения в придвижването на пътни превозни средства. Нека водачите бъдат търпеливи и внимателни!

Още снимки в страницата ни  във фейсбук

Снимки: BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви