Община Бургас обяви инвестиционното предложение за реконструкция и рехабилитация на ул. „Булаир“, бул. „Демокрация“ и бул. „Стефан Стамболов“, както и въвеждане на интегрирана система за управление на трафика в  Бургас.

Това е нова стъпка на администрацията, след вече входираната докладна в Общински съвет, за ремонт на ключовите пътни артерии в града ни. Инвестиционно предложение се прави  във връзка с изискванията на Закона за опазване на околната среда и Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействие върху околната среда.

Предложение стартира и за изграждането на 4-те буферни паркинга в Бургас. Те ще се намират на ул. „Транспортна“, до терминал „Изгрев“ на Бързата автобусна линия“, до кръговото кръстовище Бургас-Созопол на път I-9 и ул. „Захари Стоянов“, Южна промишлена зона (ЮПЗ), на  ул. „Транспортна“ до спирка „Акве Калиде“ на Бързата автобусна линия, както и до кръговото кръстовище на ул. „Индустриална“ и ул. „Спортна“, до стадион „Черноморец„.

Ремонтните действия на бургаските улици от своя страна ще обхванат частта от кръгово кръстовище с бул. „Никола Петков“ до кръстовище с бул. „Струга“ и от кръстовище с бул. „Проф. Я. Якимов“ до кръстовище с бул. „Тракия“.  Така ще се създаде „бърз автобусен коридор“ по бул. „Демокрация“, чрез нова организация на движението и оптимизация на паркирането.

Общата прогнозна за идеите на администрацията е на стойност е 11 966 744,57 лв. Размерът на собствено финансиране от Община Бургас е 4 208 463,46 лв.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

ten − 3 =