Община Бургас поръча изработването на всички букви от българската азбука в удобен вид и размер. Утре шестващите младежи ще ги понесат като възхвала на делото на Кирил и Методий и техните ученици. Буквите са с големина 1.20 на 0.80 метра.

В шествието за 24 май ще се включат представителни блокове на 38 училища с 5 373 ученици и 27 детски градини с 1 315 деца. То ще тръгне в 10:30 часа от площад „Тройката“, за да стигне до Културен център „Морско казино“. Утре Бургас изпраща и над 2000 абитуриенти.

По повод провеждането на празнично шествие и абитуриентските балове, в празничния ден 24 май ще се въведе временна организация на движението по централните улици в Бургас.

Шествието ще тръгне в 10.30 ч. от пл. „Тройката“ и ще премине по ул. „Александровска“ и ул. „Богориди“ до Морската градина. За времето от 09.30 ч. до 12.30 ч. ще бъде затворена ул. „Левски“, в участъка от ул. „Хр. Ботев“ до бул. „Ст. Стамболов“. На моменти ще бъде ограничавано движението на пътни превозни средства на ул. „Богориди“, в кръстовищата с ул. „Лермонтов“, ул. „Фотинов“, ул. „Цар Симеон І“ и бул. „Демокрация“, както и по бул. „Демокрация“, в участъка с кръстовищата с ул. „Св. св. Кирил и Методий“, ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ и ул. „Цар Симеон І“.

В часовете от 16.00 ч. до 20.00 при основните сборни пунктове на абитуриентите – пл. „Тройката“, бул. „Демокрация“, ул. „24-ти черноморски пехотен полк“ и местата около учебните заведения, се очакват затруднения в придвижването на пътни превозни средства. Нека водачите бъдат търпеливи и внимателни!

На местата за събиране и по трасето за придвижването на абитуриентите от гр. Бургас към к.к. „Слънчен бряг“, ще има засилено полицейско присъствие, с цел недопускане на инциденти.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

5 × three =