Русия се оплака пред Световната търговска организация от санкциите, наложени й от Украйна, предаде Дойче веле. Москва твърди, че Киев нарушава международните норми, като въвежда ограничения срещу руските стоки и компании.

Във връзка с това Кремъл е подал молба за провеждане на консултации. Според руския министър на икономическото развитие Максим Орешкин, с „антируските мерки“ Украйна „системно и съзнателно нарушава международните си ангажименти“.

Той не коментира въведените от ЕС и САЩ санкции срещу Русия, които аналогично на украинските бяха предприети заради посегателството на Москва срещу суверенитета и териториалната цялост на Украйна, в нарушение на международното право.

Междувременно на срещата между германския канцлер Ангела Меркел и президента на Украйна Петро Порошенко беше изразена позиция, че руската страна е тази, която не изпълнява поетите ангажименти и ако тя не спази договореностите от Минск най-вероятно ЕС ще предприеме ново удължаване на санкциите срещу Руската федерация.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

2 × five =