Дните около 24 май са наситени с интересни събития, които очакват своята публика.

Днес в 18 часа Археологическият музей ще покаже обновената си експозиция. Бургазлии и гостите на града могат да видят там и няколко емблематични за българската история гостуващи изложби – „Най-старото злато в Европа: съкровищата на Варненския некропол“,“Тракийското съкровище от с. Борово“ и „Съкровището от Над Сент Миклош“. „Векът на цар Фердинанд“ е още една външна изложба, която можете да разгледате – тя ще бъде открита в 18:30 часа, но не в Археологическия, а в Историческия музей. Отново в събота, от 10.30 часа, на Открита сцена „Охлюва“ ще се проведе Ревю на любителското творчество на читалищата към Община Бургас.

В понеделник, 22 май, от 18 часа в Държавна опера – Бургас започва безплатен празничен концерт по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. В него ще вземат участие Орлин Горанов, Росица Кирилова и много други изпълнители. В същия ден и час в Къща – музей „Петя Дубарова“ ще бъдат наградени участниците в литературния конкурс за написване на есе на тема „Магията на словото“.

Представянето на новия брой на списание „Море“ и Алманах Бургас 2017 е насрочено за 23 май, вторник, от 18:00 часа в Дома на писателя на ул. „Вола“ 1.

Празничното шествие на учениците за 24 май започва в 10:30 часа от площад „Тройката“ до Културен център „Морско казино“. От 12 часа на същата дата в Зала „Дружеството на художниците – Бургас“ се открива изложба на бургаските художници, посветена на празника.

Честването на Деня на българската просвета и култура продължава в 18 часа на 25 май с откриването на елитна изложба в Магазия 1, Пристанище Бургас, посветена на 120 години Национална художествена академия. Повече за нея вижте тук

В същия ден и час на Открита сцена „Охлюва“ започва фолклорен спектакъл с участието на Поли Паскова и ансамбъл „Чинари“. Водещ ще е един от най-забавните българи – Димитър Туджаров – Шкумбата.

Програмата завършва на 26 май /петък/, 19:00 часа, когато отново в Пристанище Бургас, Зала на „Магазия 1“, ще се проведе концерт на смесен хор „Аксон“ (град Лил, Франция) и хорова школа „Милка Стоева“ при МКЦ.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви