Искаме оставката на Валери Симеонов. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация, предаде БГНЕС. „Зам.-министър в правителството на ГЕРБ с хитлеристки поздрави и вицепремиер с майтапчийски снимки от Бухенвалд. Докъде докарахте европейска България? Заради властта и парите ли сте готови да пренебрегнете изконни европейски и български ценности? Ние искаме оставката на Валери Симеонов“, заяви Нинова.

„И понеже си позволявате да обвързвате този случай с изречението, произнесено от Крум Зарков, няма да пренебрегна този въпрос. Ние сме различни от вас и отликата е в следното – когато Крум Зарков произнесе тази реплика БСП я определи като грешка. ГЕРБ определя днешната ситуацията като майтап. Грешка-майтап. Аз казах на Крум Зарков-веднага и светкавично трябва да се извиниш публично на българския народ и той го направи. Бойко Борисов каза-на всеки се е случвало в командировка да си прави такива майтапи и е човешко“, подчерта Корнелия Нинова.

Извинение от едната страна, от другата-човешко било да правиш хитлеристки знаци, да се снимаш и пускаш в социалните мрежи с тях, подчерта лидерът на БСП.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви