За да подготвите ноктите за горещите тенденции при маникюра този сезон, отделете месец, в който да следвате следния режим:

Всяка сутрин: Серум за растеж

Тези продукти са богати на биотин, който помага за заздравяването на нокътната плочка и допринася за здравето на кожичките. Масажирайте няколко капчици върху ноктите и изчакайте известно време, докато попие.

Всеки следобед: Олио за кожички

Кожичките имат основното предназначение да защитават ноктите и да предотвратяват инфекциите. Ето защо е важно да ги поддържате здрави. Най-добрият съвет е да държите шишенце с масло на бюрото си, като по този начин ще се подсещате да нанасяте малко от него, когато имате 1-2 свободни минути и скролвате в Instagram и Facebook.

Всяка вечер: Подхранващ лосион

Придържайте се към богати формули, които ще действат и върху ноктите, не само върху кожата на рацете. Дехидратираните кожички и нокти не само не изглеждат добре, но и предразполагат към по-сериозни проблеми.

На няколко дни: Заздравител

В тях има протеини и други полезни вещества, които едновременно помагат за заздравяването на структурата на нокътя, но и го подхранват. На пазара има и такива, които са с лек розово-бежов цвят, което ще ви позволи да задържите заздравителя за по-дълго, без да се притеснявате от това, че върху ноктите ви няма лак.

Всеки уикенд: Оформяне

Острите ръбове и назъбените краища не са ваш приятел, тъй като е много вероятно ноктите ви да се закачат за дрехи и различни повърхности и да се счупят. Поддържайте ги къси, с класическата овална форма или правоъгълна със заоблени краища.

Винаги: Ръкавици за къщната работа

Това вероятно е най-честият съвет на маникюристите, който всяка от нас игнорира сравнително редовно. Непрекъснатото излагане на студена/гореща вода и агресивни препарати може да бъде изключително изсушаващо и вредно за структурата на ноктите. Решението е много просто – чифт гумени ръкавици и задължително нанасяне на крем след това.

Не забравяйте: Качествен лакочистител

Потърсете продукт за премахване на лака, който не съдържа в себе си ацетон. Бонус точки получават лакочистителите с подхранващи масла във формулата си. Ще забележите, че те премахват дори най-упоритите глитърни частици с лекота!

Междувременно: Лак в неутрален цвят

Докато тече терапевтичния месец за ноктите ви, старайте се да подберете лак в неутрален бежов или розов нюанс. По този начин те ще изглеждат добре поддържани, но в същото време няма да правят толкова голямо впечатление, ако се борите с някакъв проблем.

missbloom.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви