Веселин Марешки
Веселин Марешки

„Воля“ скочи на вицепремиера Валери Симеонов. В парламента лидерът на партията Веселин Марешки му поиска оставката. Причината е скандалът със заместник-министъра Павел Тенев, станал популярен с нацистките си снимки. Заради общественото недоволство той вчера подаде оставка. По-рано обаче Симеонов го защити, тъй като той е от квотата на патриотите. Скандалът обаче възмути „Воля“.

Според Хамид Хамид такава шега с Холокоста е опасна. Да се прави шега, подигравка с паметта на тези хора вкарва България в международен скандал. По мнението на депутата от ДПС чувствителната еврейска общност няма да ни го прости. Толкова години имаме прекрасни отношения с държавата Израел, с всички евреи по света, гордеем се с това, което сме направили през годините, изтъкна Хамид.

Шегата на Симеонов била дебелашка. Отстраняването на един заместник-министър в тази ситуация не било достатъчно. ДПС иска патриотите да излязат от властта. Говоренето от ДПС може да повлияе на обединените патриоти в обратната посока, посочи Искрен Веселинов за коментара на Хамид Хамид Валери Симеонов и патриотите да излязат от властта. Според него действително Павел Тенев не е проявил добър тон, но и не е защитавал фашистка идеология.

Господин Симеонов е известен с чувството си за хумор, което е по-особено,може би трябва да се съобразява с новата си позиция, предположи Веселинов.

news.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви