Малките наследници на именитите ни медалисти в българската борба премериха сили на Държавното лично-отборно първенство по свободна и класическа борба за деца. Отлично представяне на тепиха в Петрич записаха свободняците, които се завърнаха с четири медала.

С най-високото отличие се окичи Костадин Костадинов в най-масовата категория до 42 кг. Във финалната битка възпитаникът на клуб „Бургас” надви съгражданина си Иван Димов от „Черноморец”, който остана втори. От 31 борци тук две пети места заеха Никола Ковачев и Димитър Атанасов от „Черноморец”.

Освен златното отличие Костадин Костадинов спечели и приза за най-техничен състезател на ДЛОШ.

Със сребърни медали от Петрич се завърнаха Антъни Бояджиев /кат. 32 кг/ от СК „Бургас” и Живко Чолаков от „Черноморец”.

Схватките на децата бяха изгледани от старши треньорите на националните отбори по свободна борба – мъже и жени, Серафим Бързаков и Петър Касабов.

Единственият медал за Бургас в класическата борба извоюва Ружди Потур /СК Бургас/, който се класира трети в кат. до 66 кг. ДЛОШ в този стил се проведе във Враца с участието на 240 състезатели от 39 клуба в страната. Отборен победител стана тимът на „Васил и Георги Илиеви” /Кюстендил/ с 54 т., следван от „Атетик” /Пд/ – 43 т. и „Изобор” /Плевен/ – 40 т.
При свободняците участваха 254 борци от 48 клуба, а победител стана тимът на „Димитровград” с 64 точки, втори е „Би Риъл” /Сандански/ – 56 т., трети – „Енергетик” /Гълъбово/ с 33 т.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви