В рамките на пет дни Бургас отново ще живее в ритъма на джаза. Цели две порции от хубава музика ще дойдат на 7, 8,9 юли и 4, 5 август, когато на сцената на Експоцентър „Флора“ ще се качат едни от най-добрите български и чуждестранни джазмени.
Още първият ден на музикалния фестивал впечатлява със стилна и богата програма. Тя включва изненадващ микс от джаз и бийтбокс, който ще се осъществи точно в 20.30 часа. Тогава ще бъде представен проектът JAZZ ‘n’ GROOVE TALES на Марина Господинова. За неговото изпълнение тя е поканила Живко Петров /пиано/, Димитър Карамфилов /бас/ и Skiller.
Веднага след тях с джаз настроение ще ни завладеят музиканти от три държави. Стефан Горанов квартет в състав: Александър Логозаров/китара/, Хорфе Кастаниеда – Куба /пиано/, Дарио Гиберт – Испания /бас/ и Стефан Горанов /барабани/.
Само преди дни фестивалът „Джаз в Бургас“ получи и международно признание. Музикалното събитие бе удостоено със Знака за европейски фестивал за периода 2017-2018. За отличаването му беше необходимо преминаването на няколко етапа и оценяване от професионална комисия. Резултатите от Label 2017-2018 бяха обявени от Международното жури с председател сър Джонатан Милс.

“Европа за фестивалите, фестивалите за Европа“ /EFFE /е етикет и международно признание за забележителни фестивали и нарежда „Джаз в Бургас“ до световни джаз събития като Malta Jazz Festival, френският D’Jazz Nevers и др. : http://www.effe.eu/festival/jazz-burgas

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

five × 5 =