Ден на приятелството
Приятелите са важни през целия ни живот

Летни занимални ще бъдат разкрити в 8 бургаски училища. Това обяви зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева. Тя е провела среща с директорите на всички учебни заведения, които имат паралелки от първи до четвърти клас и подробно ги е запознала с концепцията и необходимостта от нейното прилагане.

„Идеята е по този начин децата да продължат да се обучават, но под формата на приятни занимания и игри и същевременно ще улесним родителите“, уточни Ананиева.

До момента училищата, които са потвърдили, че ще разкрият летни занимални, са ОУ „Антон Страшимиров“, СУ „Константин Петканов“, СУ „Св.св. Кирил и Методий“, ОУ „Княз Борис I“, СУ „Епископ Константин Преславски“, СУ „Йордан Йовков“, ОУ „Св. Климент Охридски“ и Начално базово училище „Михаил Лъкатник“.

В програмата на занималните ще бъде включено чуждоезиково обучение, опознавателни игри, спортни занимания, пикници на открито и тематични екскурзии.

Летните занимания ще бъдат организирани само за ученици от начален етап. Приоритетно ще се приемат ученици от училището, което посещават, а при свободни места в групите ще се приемат и ученици от други училища.

Таксите за целодневен престой в лятната занималня са както следват: за целодневно обучение – за седмица 45 лв. и 150 лв. за месец. За полудневен престой съответноза седмица 25 лв. и за месец 80 лв.

В ОУ „Княз Борис“ занималнята ще бъде само в полудневна форма, а в СУ „Йордан Йовков“ занималнята ще бъде безплатна и организирана само за ученици от същото училище ( I и II клас). И в двете училища занималнята ще бъде само през месец юни.

Цялата информация за реда и сроковете, в които могат да се подават заявления, ще бъде публикувана на сайта на съответното училище.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви