15-годишният Тодор Тодоров спечели анкетата на Еврофутбол – „Спортен талант на публиката”. От 84 кандидати и в оспорвана битка с триатлониста Александър Сръндев, който остана втори, състезателят на ПК „Черноморец” оглави класацията след като получи 594 гласа. Тошко Тодоров ще бъде подпомогнат от българския букмейкър с чек на стойност 3 835 лв.
Тодор Тодоров е възпитаник на треньора Люба Панайотова. Той е носител на много отличия, като върховото му постижение е на 100 м кроул с време 0.52 секунди.
В топ 10 за спортен талант на публиката се класираха още двама бургаски спортисти. Това са 17-годишният ветроходец на ЯК „Порт Бургас” Любен Тенекеджиев – 4-о място с 277 гласа, и 15 – годишната Емилия Тасева – таекуондо „Форс София”, пето място с 251 гласа. За постиженията си в състезания по Таекуондо – WTF през февруари Емилия беше номинирана за награда от фондация „Димитър Бербатов”. От една година бургаското момиче живее и учи в София.
Вторият в анкетата – 19-годишният Александър, спечели 467 гласа. Той също ще получи чек – 3 600 лева. Българският букмейкър реши да го награди заради положителната допинг проба на щангистката Даяна Димитрова, която върна получените по програма „Спортни таланти” средства.
Финансирането на спортистите е за закупуване на екипировка, за участия в състезания, провеждане на лагери и възстановяване.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

fourteen + 14 =