Красен Кралев: Не е в мандата на ДК на БОК да разследва случая с Дънекова

Ако не се обжалва решението, ни грозят сериозни санкции

0
104

„Случаят с Дънекова се менажира изцяло от международни институции. Министерство на младежта и спорта няма право на никаква намеса в случаите с уличени в употреба на забранени стимуланти спортисти и няма право на намеса в оперативната дейност на Антидопинговия център”, коментира спортният министър Kрасен Кралев случая с атлетката в предаването „Тази събота” по БТВ.

„По този случай на 12 август 2016 г. е проведено заседание на Международния арбитражен съд, който е постановил решение, че има извършено нарушение на антидопинговите правила. Атлетката не се е явила за изслушване и не е обжалвала. Тъй като тя не е състезател от висок ранг, случаят е насочен от Международната федерация към българската, а оттам към Дисциплинарната комисия на БОК.

ДК на БОК трябва единствено да определи размера на наказанието и не е в мандата й да разследва случая. По тази причина БФЛА и Антидопинговият център са длъжни да обжалват решението на комисията пред Арбитражния съд на БОК. В противен случай това ще направят пред спортния арбитражен съд в Лозана ИААФ или Международната антидопингова агенция, а нашата федерация и центърът ще понесат сериозни санкции.

БФЛА и Антидопинговият център допуснаха огромна грешка, че не обявиха на българската общественост каква е процедурата, която трябва да бъде следвана в този случай,” поясни спортният министър.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here