Либерото на националния отбор Теодор Салпаров ще бъде играещ спортен директор на волейболния „Нефтохимик 2010”, съобщи самият той пред btv. За това 34 – годишният национал се е разбрал на среща с шефа на „Лукойл България” Валентин Златев и със спортния директор на „Лукойл Нефтохимик“ Сашо Везенков.

Салпаров е част от амбициозния проект на шампиона в Суперлигата. Целта е пробив в групите на Шампионската лига през следващия сезон. Уточнени са били основни точки за бъдещата съвместна работа. Остават известни детайли, които в най-скоро време трябва да бъдат изчистени. Много важен е и финансовият ресурс, с който ще разполага бургаският тим в похода към ШЛ. Предстои бюджетът да бъде уточнен.

„Проведохме разговори с г-н Златев и г-н Везенков, имаме идеи и се надявам да оправдая техните очаквания. Това е голяма отговорност и сложна работа. Разбрали сме се само устно. Очаквам още една среща с г-н Златев, на която да конкретизираме нещата и да обсъдим може ли да се случи този проект.

В интерес на истината финансирането е на първо място. Идвам от такъв отбор, който има около 13-14 млн. евро бюджет. И не загуби нито един мач  – в шампионата, за купата, суперкупа и Шампионска лига. За мен е чест да бъда в този отбор. Идеята ми е, ако мога да предам това, което съм видял през тези три години в „Зенит”, на следващия клуб, в който ще отида.

За следващия сезон намерението на ръководството е да запази треньора Петър Дочев, както и близнаците Валентин и Георги Братоеви, Николай Николов и др. С всички тях са водени разговори, но с нито един все още няма подписан договор. Това може да стане факт след края на мъжкия баскет шампионат, където играе „Лукойл Академик” и се очаква за трета поредна година да спечели титлата. Именно тогава ще бъде определен и бюджетът за волейболния шампион.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви