Божидар Лукарски отново е лидер на СДС. Той беше избран на Национална конференция на партията днес. Той подаде оставка след като СДС, която се яви в коалицията Реформаторски блок, остана извън парламента на изборите през март.

Лукарски поиска прошка от делегатите на националната конференция на сините и бе избран за втори път начело на синята партия.

Успехът, който постигнахме в коалиция „Реформаторски блок“ на парламентарните избори през 2014 година и на местните избори през 2015 година показа, че тази стратегия е правилната, посочи той в Интер експо център, цитиран от пресцентъра си.

„Отдаден на работата в икономическия сектор обаче, не успях да обърна достатъчно внимание на структурите на партията, да пътувам повече из страната, да се срещам със седесарите и да чувам от първо лице какви са според тях проблемите в партията и в Реформаторския блок. И това е моята основна грешка в последните години. Отчитам я и Ви моля за прошка!“, обяви Лукарски.

Той призна, че е длъжник на структурите и обяви, че ако получи отново доверието на членовете съюза, ще говори за бъдещето на СДС повече на срещи из страната отколкото в залата на 6-тия етаж на „Раковски“ 134.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви