Веселин Марешки
Веселин Марешки

Веселин Марешки се отказа от имунитета си и се захваща да строи апартаменти за млади семейства. Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки обяви на брифинг в Народното събрание, че си спазва обещанието и днес си даде имунитета.

Припомняме, че създадената временна комисия в парламента вчера даде разрешение за снемане на имунитета на Веселин Марешки. 7 „за“ и 2-ма „против“ бе резултатът от гласуването. Против са били неговите депутати в комисията.

До създаването на комисията се стигна, след като главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на лидера на „Воля“, а той отказа да си го даде. Марешки поиска да бъде сформирана анкетна комисия. Обеща един час след заседанието на комисията да си даде имунитета.

Пет дела има срещу него.Четири той печели. Остава едно – за шамара. Две от делата са приключили и на последна инстанция. Заместник-председателят на НС печели делото за незаконния му арест. Той ще съди държавата за претърпени вреди.

Лидерът на „Воля“ критикува твърденията на прокурора, че щял да се укрие и че щял да окаже натиск върху съдията. Веселин Марешки започва проект за демографската криза и младежката безработица. Той ще стартира във Варна. Дават се 11 апартамента на млади образовани семейства. Те ще се продават на цена от 300 евро за квадратен метър. Теренът е на депутата и той ще бъде дарен за каузата. Ще се тегли жребий между всички желаещи.

Щом един бизнесмен може да го направи, не виждам държавата защо не може да го направи, недоумява лидерът на „Воля“. Документи за кандидатстване се подават в централата на партията. Стартът на проекта ще е след два месеца. Веселин Марешки се закани, че ако проектът е успешен, ще продължи и в цялата страна.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви