В редакцията на BurgasNews получихме писмо от разтревожени граждани, живеещи на ул. „Христо Фотев“. Тук се извършва цялостен ремонт. След поставяне на тротоарните плочки хората констатират, че не са оставени места за сазаждане на нови дървета, което се вижда и от направените снимки. Поради това хората се притесняват, че улицата ще остане без зеленина.

Публикуваме писмото им без редакторска намеса:

Здравейте,

Живеем на ул. Христо Фотев. От началото на годината се извършва рехабилитация на улицата. За обособяването на места за паркиране, тротоарни зони, полагане на нови настилки, ВиК дейности и улично осветление бяха основателно премахнати 5 дървета /между ул. Калоян и ул. Дебелт/, чиято коренова система беше надигнала плочките. Ремонтът е към своя край, но с огромно притеснение ние, живущите в района, установихме, че не се предвижда засаждане на дълготрайна декоративна растителност на мястото на отсечените дървета.

Тази зона в кв. Възраждане е най-ниската точка в ЦГЧ в Бургас, където постоянно през зимните месеци образувалият се смог „затапва” района и не може да се диша. Затова дърветата са крайно необходими за нас и децата ни.

Въпросът ни е: Основателни ли са притесненията ни и ще остане ли ул. Хр. Фотев в този участък /между ул. Калоян и ул. Дебелт/ без дървесна растителност? И ако да – настояваме, където е възможно, да бъдат засадени нови декоративни дървета, съобразени с градската инфраструктура.

BurgasNews ще направи проверка по случая и читателите ни ще бъдат информирани за това дали ще има отново дървета на улицата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

three × 3 =