OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Тази година всички балове в Бургас ще бъдат на една дата – 24.05. Това се прави с оглед цялостен контрол на движението и реда, съобщи на пресконференция бургаският кмет Димитър Николов. С изключение на СОУ „Петко Росен“ и ПГСИ „П. Пенев“, всички са избрали да празнуват в Слънчев бряг. Сборните пунктове за отпътуване са на 4 възлови места – пл. „Тройката“, Казиното, Пантеона и ааеята на Пушкин в Морската градина, както и дворове на училища.

Общо 2004 са абитуриентите тази година.

В деня на баловете ще има реорганизация на движението в града. Пътят Бургас-Сл.бряг ще е под непрекъснато наблюдение, както и тези през Поморие и Каблешково.

Неделчо Рачев от Пътна полиция увери, че сборните пунктове ще бъдат обслудвани за алкохол, наркотици и опасни предмети. Засилени патрули ще има по възловите места, а автобусите с абитуриенти ще бъдат патрулирани.

Общинската администрация също ще е мобилизирана за нормално протичане на празника, увери кметът и посочи, че в последните 6 г. баловете са преминали спокойно.

И тази година за празника на буквите ще има шествие. То ще започне в 10.30. За целта ул. „Цар Симеон Първи“ и бул.“Демокрация“ ще бъдат затворени за движение на МПС от 10.00 до 12.00 ч. Ще дефилират 5 373 ученици от 38 училища и 1 315 деца от 28 градини. Студентите от двата университета и културните дейци също ще манифестират.

снимка: BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

sixteen − five =