Кампанията за сигурност на децата в интернет продължава и тази учебна година. Досега тя обхвана учениците от ОУ „Братя Миладинови“, ОУ „Найден Геров“, СОУ „Петко Росен“ и СОУ „Константин Петканов“.

На 10-ти май децата от 5-те и 6-те класове на училищата в к-с „Славейков“ – СУ „Епископ Константин Преславски“, СУ „Димчо Дебелянов“ и ОУ „Антон Страшимиров“ ще бъдат запознати с инициативата, както и с рисковете, които крие глобалната виртуална мрежа, към кого да се обърнат, ако станат обект на агресия или неприлични предложения и как да се предпазят.

Лектори този път ще бъдат говорителят на ОД МВР-Бургас Цветелина Рандева и компютърният програмист Пламен Шкодров. Те ще информират учениците за заплахите и изнудването в социалните мрежи и чат приложенията, както и измамите с лични данни при използване на сайтове за пазаруване.

На следващия ден /11 май/ в спортна зала „Младост“ ще се проведе практическото обучение, което ще бъде водено от Георги Деведжиев от Adventure team. Неговата цел е под формата на игри и състезания децата да забравят за известно време своите телефони, таблети и социални мрежи и да се върнат към реалните игри и забавления с връстниците си.

Кампанията „Кой стои срещу мен в мрежата“ е по идея на журналиста в БНТ Надя Обретенова и се осъществява съвместно от Община Бургас, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, медийна група RN, ОД на МВР-Бургас и сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт“ в ГД „БОП“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви