Върху българския народ се упражнява геноцид. Всеки, сблъскал се със здравната система вече е болезнено наясно с това. Новата идиотска глупост, която уникалната ни здравна каса измисли е да плаща лекарствата само на слабите онкоболните пациенти. Представяте ли си – ако сте мъж с онкологично заболяване и тежите над 81 кг или жена, по-тежка от 67 кг. и над определени сантиметри, вие не получавате лекарства или получавате остатъците от тези, които влизат в нормите. Това не само, че е неморално, но е и незаконно. Защото не може един болен да използва останалите от друг болен минимални количества лекарства с кратък срок на годност.

Ако някога сте очаквали Здравната каса да ви отпусне някакво лекарство, сигурно знаете колко дълга и тегава е процедурата и как заради пропуск на някой документ може да ви откажат и да се налага да изтърпявате целия ад отново и отново. Ако оживеете до крайния срок разбира се, а той се определя от самата каса. А и често не се спазва.

Сега, освен, че болният човек страда, плаща си за операции и биопсии, за химиотерапии и лъчетерепаии, после се справя и с пораженията от тях, трябва и да отслабне. И вероятно да се смали на сантиметри. Поредната огромна глупост. Безнаказано тези нагли хора унижават и без това страдащите българи и ги обричат на смърт само защото не влизат в определени от тях норми. това, според мен не само е незаконно, но е скандално и плаче за съд.

Аз предлагам съдът да определи в Здравната каса да работят само мъже под 80 кг. и жени под 67, като се теглят всяка година и ако надвишат нормата – да бъдат уволнявани. А също така мъжете да са до метър и 78, а жените – до 1,60. Така ще заемат по-малко място, ще бъдат по-жизнени, за да работят за нас, ще ядат по-малко, а и джобчетата им ще са по-малки.

Засрамете се! Няма по-страшно нещо в тази държава от това да се разболееш. В най-добрия случай се отърваваш с много пари и дълги процедури, в най-лошия – карат роднините ти да се подпишат, че не лекарите не носят отговорност за смъртта ти.

Екатерина Капрова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви